Sunday, January 23, 2011

Masak lemak cili padi ikan cencaru


ha orang nogori mesti pandai masak lauk ini...bila masak kena tunggu jgn tinggalkan nanti dia pecah santan tak cantik gulai..
letak santan ( yg kat ats tu susu he he we hardly used santan at home ) dalam periuk..letak bawang merah yg dah ditumbuk dgn cili padi n garam..letak serai yg dah diketuk dgn lesung batu...letak daun kunyit..dan serbuk kunyit..kacau sampai mendidih then letak ikan..sebarang ikan..yg kat atas ni cencaru...ikan dah masak letak mushroom..
ikan dan sayur boleh tukar ikut sesedap suka hati...
ikan keli dgn belimbing besi ke - arwah atuk suka sgt lauk ni almost everyday he asked me to cook...why me? not the other daughters? i dont know
telur itik campur belimbing ke...hmmm terliur dah dulu nenek selalu masak gulai telur itik sbb kita bela itik..

No comments:

Post a Comment