Wednesday, November 24, 2010

Chicken pie

from my fren kesuma

Ni resepi MIL mudah je...apa yg ada kat dapurje..

Tumis bawang putih & bwg merah
Masukkan daging/ayam..pakai yg mince lagi mudah dari potong kecik2..masukkan
air skit sampai empuk
Masukkan kentang yg telah di dadu
Masukkan lada sulah, lada hitam & garam
Masukkan kulat yg dipotong nipis..biar lebar2 pun ok..jgn terlalu kecik
(kulat tin atau kering)
Masukkan (bila kentang dah nak masak) bunga kobis, bwg besar dadu (jgn
terlalu byk) karot dadu & peas (boleh pakai mix vegi)- 3/4 cooked coz nanti
nak bakar lagi
Masukkan corn flour yg tlh dikacau dgn air bila dah hampir masak

I suka basah2 skit sbb nanti nak bakar lagi dlm oven

Kalau suka bila masukkan inti dlm pastry pie masukkan 1 slice telur ayam
atau telur burung pastu baru cover

No comments:

Post a Comment