Wednesday, November 17, 2010

Kek Choc Moist

ni version bawa blk kg utk raya haji
ni version jual rm6 je he he


















BLACK BEAUTY CHOC. CAKE
sumber : chef zubaidah

BHN A
2 cwn tepung gandum/superfine ( guna tpg gandum)
¾ cwn serbuk koko
2st soda bikarbonat
2st b/powder

BHN B
2 cwn gula castor
1 cwn susu cair
1 cwn myk masak @ butter dicairkan
1 cwn air panas suam
1sb emulco
3 biji telur

Cara
Ayak Bhn A, ketepikan
Campur semua Bhn B dan kacau sebati (guna whisker aje)
Masukkan Bhn B dan gaul rata
Bakar 50’-1 jam, suhu 150C, api atas bawah
Guna loyang 8x8

Topping
1/2 cwn serbuk koko
1 cwn gula
2 1/2 cwn susu choc/ susu cair/ fresh milk
1/2 cwn tpg jagung
2sb majerin
Cara
Masuk semua bhn dlm bekas dan masakkan atas dapur ngan api kecil, sentiasa dikacau..agak likat tutup api letak marjerin then terus sapu atas kek masa panas2 ni

No comments:

Post a Comment