Friday, November 26, 2010

Puding roti croissant

semua ni dari file lama extracted to here...


SEBELUM DIBAKAR


 
SELEPAS DIMASAK
 
250 ml susu segar
200 ml whipping cream
100 gm gula kastor
4 biji telur
vanila
Croissant (sliced)

Caranya
Pecahkan telur dan masukkan ke dalam mangkuk kemudian masukkan gula dan kacau. Jangan dipukul.
Tambahkan vanila dan masukkan susu segar . Kacau lagi.
Masukkan whipping cream dan kacau.
Tapiskan bahan di atas dan ketepikan.
Sapukan butter pada loyang.
Masukkan croissant yang dipotong ke dalam loyang.
Masukkan bahan yang ditapis tadi ke atas roti.
Bakar selama 40 minit (170 C) secaara double boiler.
Sejukkan di dalam peti ais. Hidangkan


campuran telur, susu segar, gula , vanila dan whipping cream.


Croissant

 
Double Boiler


Siap Dibakar
 

No comments:

Post a Comment