semua ni dari file lama extracted to here...
SEBELUM DIBAKAR
SEBELUM DIBAKAR
SELEPAS DIMASAK
250 ml susu segar
200 ml whipping cream
100 gm gula kastor
4 biji telur
vanila
Croissant (sliced)
Caranya
Pecahkan telur dan masukkan ke dalam mangkuk kemudian masukkan gula dan kacau. Jangan dipukul.
Tambahkan vanila dan masukkan susu segar . Kacau lagi.
Masukkan whipping cream dan kacau.
Tapiskan bahan di atas dan ketepikan.
Sapukan butter pada loyang.
Masukkan croissant yang dipotong ke dalam loyang.
Masukkan bahan yang ditapis tadi ke atas roti.
Bakar selama 40 minit (170 C) secaara double boiler.
Sejukkan di dalam peti ais. Hidangkan
campuran telur, susu segar, gula , vanila dan whipping cream.
Croissant
200 ml whipping cream
100 gm gula kastor
4 biji telur
vanila
Croissant (sliced)
Caranya
Pecahkan telur dan masukkan ke dalam mangkuk kemudian masukkan gula dan kacau. Jangan dipukul.
Tambahkan vanila dan masukkan susu segar . Kacau lagi.
Masukkan whipping cream dan kacau.
Tapiskan bahan di atas dan ketepikan.
Sapukan butter pada loyang.
Masukkan croissant yang dipotong ke dalam loyang.
Masukkan bahan yang ditapis tadi ke atas roti.
Bakar selama 40 minit (170 C) secaara double boiler.
Sejukkan di dalam peti ais. Hidangkan
campuran telur, susu segar, gula , vanila dan whipping cream.
Croissant
Double Boiler
Siap Dibakar
Siap Dibakar
No comments:
Post a Comment